SolarEdge napelem inverter

A SolarEdge

Az izraeli központú SolarEdge Technologies céget 2006-ban alapították és sikertörténetének szűk két évtizede alatt napelem inverterei mára már piacvezetőnek számítanak a megújuló forrásból származó energiaellátás technológiájának területén.
A SolarEdge fő profilja a fotovoltaikus rendszerek, azok rendszerfigyelő szoftvereinek és napelem optimalizálóinak a gyártása és forgalmazása. Termékeik híven tükrözik a cég előremutató és innovatív szemléletét, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy a SolarEdge volt az első olyan cég, amely okos napelem invertereket tudott piacra dobni. Sikertörténete során olyan együttműködő partnerekkel büszkélkedhet, mint a Tesla Motors.
AJÁNLATOT KÉREK

Az inverter szerepe a napelem rendszerben

A napelem inverter a napelem rendszer egyik legfontosabb, mégis szinte láthatatlan eleme. Ennek a részegységnek a segítségével lehet a napelem panelek által megtermelt egyenáramot (DC – Direct Current) a háztartási és ipari gépeink által hasznosítható váltóárammá (AC – Alternating Current) alakítani.
A modern típusoknál azonban már ennél is tovább mentek. Nemcsak az átalakítást végzik, hanem vezérlik és felügyelik is az áramtermelést és a napelem panelek teljesítményét, állapotukról és működésükről információkat gyűjtenek, amelyet aztán a felhasználó akár egy mobilalkalmazás segítségével is ki tud értékelni.

A SolarEdge napelem inverter előnyei

1. Optimalizált teljesítmény

A napelem panelek rendszerint sorba vannak kötve. Ennek következtében, ha az egyik napelemnek a sorban valamilyen oknál fogva csökken a teljesítménye, akkor az összes többi napelem is már csak ezen a lecsökkent teljesítményszinten tud tovább működni.

A SolarEdge által gyártott napelem inverterek mellé egy-egy napelem optimalizáló modul is kerül, így az egyes napelem panelek teljesítménye többé nem befolyásolja a többi napelem teljesítményét.

2. Monitorozott teljesítmény

A napelem teljesítményoptimalizáló másik nagyszerű funkciója, hogy mivel minden napelem panel rendelkezik eggyel, így az esetleges meghibásodásokat és teljesítménycsökkenések forrását is könnyen lehet azonosítani. Ezzel nagyban lehet csökkenti a rendszer karbantartási idejét.

Ezen felül a teljesítményoptimalizálók a napelem rendszer elektromos áram termelő képességét is maximalizálják, mivel a napelem optimalizálóval rendelkező inverterek képesek a különböző tájolású és dőlésszögű napelem panelek teljesítménykülönbségeit is kompenzálni!

3. Kültéri és beltéri telepíthetőség

Mivel a SolarEdge napelem panelek IP65-ös minősítéssel rendelkeznek, így sem a víz, sem kisebb szilárd tárgyak nem képesek kárt okozni bennük. Ennek köszönhetően nemcsak beltérben, hanem kültéren is biztonságosan használhatóak.

4. Távfelügyeleti rendszer

A SolarEdge napelem inverterek távfelügyelet funkcióval is el vannak látva. Ez azt jelenti, hogy a gyártó egységei interneten, Etherneten vagy akár WLAN-on keresztül is alkalmasak a távelérésre, így az egyes modulok állapota, teljesítményváltozása, illetve esetleges meghibásodása bárhonnan nyomon követhető.

Melyik inverter való neked?

A számodra és a lehetőségeidnek megfelelő napelem inverter kiválasztását legjobb, ha szakemberre bízod. Csak ebben az esetben lehetsz biztos abban, hogy a kiépített rendszer mindenben megfelel az előzetes elvárásaidnak.

Amennyiben kérdésed merülne fel a SolarEdge napelem invertereivel kapcsolatban vagy csupán információt szeretnél kapni, hogy milyen típusú invertert válassz, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot! A Solar Welt szakemberei készséggel segítenek minden kérdésed megválaszolásában!

Lépj velünk kapcsolatba!

Töltsd ki az ajánlatkérő űrlapunkat vagy kérdés esetén keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén.
Dóber Krisztián

AJÁNLATKÉRŐ ŰRLAP    Minden jog fenntartva. © Solar Welt Kft.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram