SOFAR SOLAR inverter

Ki az a Sofar Solar?

A Sofar Solar a világ ötödik legnagyobb hibrid napelem inverter gyártója. Ezt a helyezést olyan gyártó óriásokkal szemben sikerült elérnie, mint az SMA, a Huawei vagy a Toshiba. A Sofar Solar gyors felemelkedésének a kulcsa a folyamatos innováció, és hogy munkaerejének több, mit 30 %-a a kutatás és fejlesztés (K + F) területén dolgozik. Mindezeknek köszönhetően ez a cég volt az, amely először képes volt 20 kW-os hibrid napelem invertert készíteni!
AJÁNLATOT KÉREK

Mire való a napelem inverter?

Első ránézésre nem sokan mondanák meg, hogy mi az, amit látnak, ha egy napelem inverterrel találkoznak. Ennek ellenére a napelem inverter szerepe nélkülözhetetlen, mivel ez az eszköz az, amely a napelem panelek által generált elektromos egyenáramot (DC – Direct Current) a háztartási gépeink által használható váltóárammá (AC – Alternating Current) alakítja át.
Sofar_25-50

A SOFAR napelem inverter előnyei

1. Névleges + 10 % kimeneti teljesítményű váltóáram előállítás

Ez azt jelenti, hogy ha egy Sofar napelem inverter névleges teljesítménye 20 kW, akkor ez az inverter a gyakorlatban 10 %-kal több, 22 kW kimeneti teljesítményű váltóáramot képes előállítani.

2. 150 % DC/AC arány

A napelem inverterekre több napelem panelt is rá tudunk kötni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha egy 10 kW kimeneti váltóáramot előállító inverterrel rendelkezünk, akkor arra nyugodtan rá tudunk kötni egy 12 kWp (p = peak, azaz csúcsteljesítményű) napelem rendszert. Habár ez a 20 %-os többlet is rendkívül jó értéknek számít, a Sofar napelem inverterei még ezt is képesek túlszárnyalni, mivel egy 20 kW-os Sofar napelem inverterre akár egy 30 kWp napelem rendszert is rá lehet csatlakoztatni!

3. Aszimmetrikus működés

Napelem rendszerünk szimmetrikus működése esetén a megtermelt, de fel nem használt elektromos áramot nem tudjuk visszatáplálni az áramszolgáltató rendszerébe, ezért a napelem inverter a legkisebb energiaigényű fázis fogyasztási mértékére állítja be a többi fázist is.

Ez gazdaságtalan, mivel a többlet energiát előállító fázisról nem tudunk elektromos áramot visszatermelni, illetve esetenként akár még elektromos áram felvételére is kényszerülünk. 

Mindennek a kiküszöbölésére a Sofar Solar inverterei képesek az aszimmetrikus működésre, melynek következtében a napelem rendszer által megtermelt áram eloszlik a fázisok között, így csakis akkor szükséges áramot vásárolnunk, ha aktuálisan épp kevesebbet termelünk meg, mint amennyit felhasználunk.

4. Beépített 3 fázisú backup rendszer

A Sofar Solar napelem inverterek alkalmasak, arra hogy akár akkumulátor szigeteket is csatlakoztathassunk hozzájuk, így a rendszer képes lesz áramszünet esetén is elektromos árammal ellátni minket. Sőt, mindezt akár 3 fázison is!

5. Széleskörű akkumulátor kompatibilitás

Sok gyártó napelem invertere csak a cég saját akkumulátoraival kompatibilis. Nem úgy a Sofar Solar napelem inverterek, mivel tervezéskor figyelembe vették, hogy más gyártók akkumulátor szigeteivel is kompatibilisek legyenek. A Sofar Solar napelem inverterek így egy igen felhasználóbarát választások, amelyek képesek akár 4 akkumulátor modult egészen 20 kW kapacitásig is kiszolgálni.

6. Az előnyök itt még nem érnek véget, mivel a Sofar Solar:

  • lakossági napelem inverter kínálata 3 kW-tól egészen 24 kW-ig elérhető
  • széleskörű regionális és garanciális háttérrel rendelkezik
  • hibrid napelem invertereire 5 év garanciát vállal
  • míg hagyományos napelem invertereire 10 év garancia vonatkozik, illetve
  • ezeket a termékgaranciákat plusz 5, illetve akár 10 évvel is meg lehet hosszabbítani!

Lépj velünk kapcsolatba!

Töltsd ki az ajánlatkérő űrlapunkat vagy kérdés esetén keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén.
Dóber Krisztián

AJÁNLATKÉRŐ ŰRLAP    Minden jog fenntartva. © Solar Welt Kft.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram