Az SMA inverterek

Az SMA Solar Technologies AG alapításától eltelt közel 40 éve alatt a napelem inverterek gyártásának és forgalmazásának egyik piacvezető szereplőjévé vált. Termékeik megbízhatóságukról és kiemelkedő minőségükről híresek, amelyek minden technológiai újítással el vannak látva, hogy maradéktalanul képesek legyenek megfelelni a modern kor kihívásainak és a vásárlói igényeknek.
AJÁNLATOT KÉREK

Mire szolgál a napelem inverter?

Az napelem inverter összetett feladatot lát el. Elsődleges funkciója, hogy a napelem panelek által megtermelt egyenáramot (DC – Direct Current) a háztartási és ipari gépek működtetésére alkalmas váltóárammá (AC – Alternating Current) alakítsa.
Másodlagos funkciói között szerepel a napelem panelek működésének és energiatermelésének monitorozása, valamint távfelügyeleti rendszert is ellát. Ennek köszönhetően minden egyes esetleges hibáról vagy teljesítménycsökkenésről azonnal értesülünk, így a lehető legrövidebb időre tudjuk szűkíteni a csökkent energiatermelés, illetve a karbantartás idejét.

SMA napelem inverterek

Az SMA egy- és háromfázisú napelem invertereket gyárt és forgalmaz. Termékeik nagy hatékonysággal képesek a napenergiát elektromos árammá alakítani, ezért amikor felmerül egy napelemes rendszer telepítésének igénye, feltétlenül érdemes szétnézni az SMA háza táján is!

Az SMA napelem inverter előnyei

1. Kiemelkedő teljesítmény árnyékban is

Az SMA egyedülálló ShadeFix technológiájának köszönhetően napelem inverterei akkor is maximális teljesítményt nyújtanak, amikor a napelem panelek árnyékba kerülnek. Ez egy szoftveres megoldás, melynek segítségével az inverter folyamatosan figyeli a napelem panelek teljesítményét, miközben azonosítja az épp legnagyobb teljesítményű panelt.

2. Automatikus vezérlés

Az SMA napelem inverterei már nem csupán Wi-Fi elérhetőséget használnak a kommunikációra, hanem ingyenesen elérhető online távfelügyeleti kapcsolatot is. Ezzel a kapcsolattal nemcsak felügyelni, illetve nyomon követni, hanem programozni is lehet az SMA napelem invertereit. A távfelügyeleti kapcsolat segítségével automatizálódik a vezérlés, így biztosítva a napelem panelek által megtermelt energia optimális hasznosulását.

3. Adaptivitás

Amennyiben SMA inverteredhez előfizetsz a Sunny Home Manager 2.0 alkalmazásra, lehetőséged nyílik, hogy az online időjárás-előrejelzés és a saját fogyasztási szokásaid alapján az inverter meghatározza, hogy mikor lesz optimális az időpont arra, hogy háztartási gépeket üzemeltethess.

4. Energiatárolás

Sajnos a napenergia nem mindig áll rendelkezésünkre. De hogy az éjszakai és a borús időszakok is áthidalhatóak legyenek, az SMA inverter palettájáról választhatod a Sunny Boy Storage akkumulátoros invertert is. Ez az inverter típus lehetőséget biztosít, hogy a napközben megtermelt elektromos áramot akkumulátor pakkokban tárold el, így amikor a termelés csökken, vagy adott esetben leáll, nem kell a közüzemekhez fordulnod áramfelvétel céljából.

Melyik napelem inverterre essen a választásod?

Ahhoz, hogy napelemes rendszerünk tökéletesen működjön és maradéktalanul meg legyünk elégedve annak teljesítményével, feltétlenül fontos a megfelelő napelem inverter kiválasztása. Mivel ez a feladat egy „többismeretlenes egyenlet” része, ezért mindenképpen bízzuk a döntést szakemberre!
Amennyiben kérésed merülne fel az SMA napelemes inverterekkel kapcsolatban vagy csupán információra lenne szükséged rendszerkiépítés kapcsán, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot! A Solar Welt szakemberei készséggel válaszolnak minden kérdésedre!

Lépj velünk kapcsolatba!

Töltsd ki az ajánlatkérő űrlapunkat vagy kérdés esetén keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén.
Dóber Krisztián

AJÁNLATKÉRŐ ŰRLAP    Minden jog fenntartva. © Solar Welt Kft.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram