Fronius napelem inverterek

Napelem rendszerünk tervezésekor kiemelten fontos, hogy az igényeink és a leendő rendszerünk lehetőségeit figyelembe véve válasszunk megfelelő napelem invertert. A piaci kínálatra nem lehet panaszunk, azonban a Fronius napelem invertereket mindenképpen vegyük számításba!
A céget 1940-ben alapította Ausztriában Günter Fronius. Az akkor még csak családi vállalkozásként üzemelő cég rohamléptekben nőtte ki magát és mára már a napelem inverterek piacának egyik meghatározó szereplőjévé vált.
A cég 1992-ben kezdett el napenergia hasznosítással foglalkozni, majd 1995-ben belépett a napelem inverterek piacára is. A cég alapítása óta a minőségi termékek előállítását tűzte ki zászlajára, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az olyan, évek alatt elnyert szakmai díjak, mint a Plus X, vagy az Intersolar díj.
AJÁNLATOT KÉREK

A napelem inverter szerepe a rendszerünkben

A napelem panelekről már ránézésre tudja mindenki, hogy mit is lát. Nem úgy az inverterek esetében, annak ellenére, hogy azok szerepe legalább annyira fontos. A napelem panelek egyenáramot (DC – Direct Current) termelnek, így az ebben a formában még alkalmatlan a háztartási vagy ipari gépek működtetésére. A napelem inverter ezt az egyenáramot alakítja át váltóárammá (AC – Aternating Current), így általunk is felhasználható elektromos energiává.

Ezen felül a napelem inverternek létezik egy másik fontos funkciója is, miszerint folyamatosan monitorozza a napelem panelek áramtermelését, illetve típustól függően akár információt is közölhet, illetve tárolhat a felhasználó számára, diagnosztikai és hibaelhárítási megfontolásokból.

A Fronius inverterek előnyei

A Fronius napelem inverterek számos előnnyel rendelkeznek, amelyek így igazán komoly konkurenciát állítanak a többi gyártó termékeivel szemben.

1. ISO 9001 minőségbiztosítás

A Fronius napelem inverterek folyamatosan a legszigorúbb minőségellenőrzési teszteken esnek át, amelyekre garancia, hogy a cég már több mint két évtizede rendelkezik ISO 9001 minőségirányítási tanúsítvánnyal. Ez biztosítja a termékeinek a magas minőségű műszaki színvonalát.

2. Felhasználóbarát kezelhetőség

A Fronius kimondottan háztartási felhasználásra kifejlesztett Primo napelem inverterei még a technológiához alig értők számára is gyerekjátékká teszi az inverter kezelését. A beépített WLAN, LAN és energiafelügyelet, illetve egyéb hasznos funkciók már mind-mind elérhetők a típus kapcsán, így mindenki a szükségleteihez és az igényeihez választhatja meg leendő Fronius napelem inverterét.

3. Megnövelt teljesítmény

Amíg a Fronius Primo inverterek 3,2 és 8,2 kW közötti teljesítményre képesek, addig a Fronius Symo napelem inverterek teljesítménytartománya, modelltől függően, már komolyabb, 3,0 és 20,0 kW között elérhető. Ez utóbbi termékcsalád, már háromfázisú egység, amelyben beépített DC leválasztó kapcsoló is van. Ezen felül rendelkezik WLAN és Ethernet kapcsolati lehetőséggel is, illetve IP65-ös védettséggel – tehát ellenálló a porral és a nedvességgel szemben, és érintésvédelemmel is el van látva – amely így tökéletesen alkalmassá teszi kültéri elhelyezésre.

4. Többletenergia-tárolás

A megtermelt elektromos energia tárolása mindig kulcskérdés egy napelem rendszer tervezésekor. A Fronius a Symo Hybrid napelem inverter kifejlesztésével erre az alkalmazási területre is gondolt. A Symo Hybrid inverterekhez lehetséges akkumulátor csomagokat is kapcsolni és így a megtermelt, de még fel nem használt elektromos áramot tárolni.

5. Ipari felhasználásra optimalizált teljesítmény

A Fronius ECO széria modelljei már kimondottan ipari felhasználásra lettek kifejlesztve. Ezek a háromfázisú inverterek 25,0 és 27,0 kW közötti teljesítményre képesek és már megnövelt, IP66-os védelemmel vannak ellátva. Az ipari felhasználás ellenére gyorsan és egyszerűen telepíthetőek és beüzemelhetőek, beltérben és kültéren is egyaránt használhatóak.

6. Fronius garancia

A Fronius cég széleskörű garanciális és szervizháttérrel rendelkezik és több, mint 60 országban rendelkezik értékesítési partnerekkel, amelyek mind elkötelezettek a Fronius által diktált osztrák minőség mellett.

Milyen napelem invertert válassz?

Napelem invertert választani nem is olyan könnyű dolog. Számos márka és típus kapható a piacon, amely így egy laikus számára szinte megoldhatatlan feladat elé állít. Ahhoz, hogy már elsőre a számodra, illetve rendszeredhez legmegfelelőbb napelem invertert tudd kiválasztani, feltétlenül szükséged lesz szakemberek segítségére!

Mi a Solar Welt-nél minden munkát az igényeid és lehetőségeid felmérésével kezdünk. Ennek megfelelően adunk tanácsot és javaslatot nem csak az inverter, de egyéb részegység megfontolására, megvásárlására is.

Lépj velünk kapcsolatba!

Töltsd ki az ajánlatkérő űrlapunkat vagy kérdés esetén keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén.
Dóber Krisztián

AJÁNLATKÉRŐ ŰRLAP    Minden jog fenntartva. © Solar Welt Kft.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram